Een stukje DJ Dutch geschiedenis

Inleiding

In de dynamische wereld van elektronische muziek heeft Nederland een indrukwekkende erfenis opgebouwd als broedplaats voor getalenteerde DJ's en producers. Iedereen kent namen als Tiësto, Armin van Buuren & Laidback Luke, maar wat veel mensen niet weten is dat er ook een levendige en hoogwaardige allround dj scene is in ons eigen kikkerlandje. 

Hoe het allemaal begon....

DJ Dutch werd in 1983 geboren in Nijmegen (Nederland). en is vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Met legendes als Ben Liebrand op de radio werd er een nieuwe liefde en interesse geboren; Het DJ vak!

Wat lang een hobby bleef, veranderde in 2001 compleet na een avondje drankjes doen in de stad Arnhem.  DJ Dutch raakte aan de praat met de bedrijfsleider van Sparks - Fun and Flair Bar en het weekend erop mocht hij zijn kunsten vertonen in eerder genoemde bar. Oefening baart kunst en na wat begeleiding van de huis DJ, werd DJ Dutch een van de vaste krachten binnen het DJ team op de Korenmarkt te Arnhem. Al snel volgde ook partycentrum de Olde Beth te Wehl als vaste locatie en nog wat later de Krazy Kangaroo te Eindhoven. 

Nu enkele jaren later is er natuurlijk een enorme bult aan ervaring bij gekomen en naast bovengenoemde residenties heeft DJ Dutch o.a. bij de Skhut gestaan in Rotterdam, de Baja Beach Bar te Haarlem, SamSam te Beek en diverse festivals als Festyland, Beatlovers, Lentebeats en diverse andere events. 

Party Awards top 10 notering in 2017/2018

In 2017/2018 werden de vele succesvolle draaiavonden bekroond met een top 10 notering tijdens de prestigieuze Party Awards. DJ Dutch werd zesde van Nederland en werd zelfs een van eerste DJ's uit Oost Nederland die hiervoor genomineerd werd. Er volgde zelfs een interview door Omroep Gelderland hierover. Het artikel kun je hier lezen

Naast een top 10 notering bij de Party Awards is DJ Dutch tevens winnaar van de Technics DJ Skill Award in 2016, 2017 en 2019