Biografie

DJ Dutch is de DJ die zich al jaren onderscheid in zijn vak!

Met bijna meer dan 2 decennia aan ervaring in zowel binnen- als buitenland is hij de absolute allrounder voor elk evenement, feestje of festival!

In 2017 & 2018 is DJ Dutch genomineerd voor een party award en eindigde in de top 10 van allround DJ’s in Nederland.

De afgelopen jaren draaide DJ Dutch op letterlijk honderden locaties in heel Nederland, enkele referenties tref je hier aan.

DJ Dutch is geboren in 1983 als Niels Wijers te Nijmegen, maar zijn jeugd heeft hij doorgebracht in het pittoreske plaatsje Dieren, maar na wat omzwervingen woont hij tegenwoordig in het grensgebied van Nederland / Duitsland.

Naast het live DJ vak heeft hij enkele producties uitgebracht. Deze zijn voornamelijk in het EDM-genre, maar DJ Dutch draait alle stijlen!

In sneltreinvaart worden de heetste hits op het publiek afgevuurd en indien gewenst omlijst met passend microfoongebruik. Altijd vrouwvriendelijk, altijd afgestemd op het publiek. Zijn specialismen liggen in de hedendaagse uitgaansmuziek; Dance, Top 40, EDM, Moombahton, Reggeaton, diverse house genres en natuurlijk diverse oldschool classics en (internationale) feestmuziek.

Zoals gezegd is DJ Dutch niet alleen actief als allround DJ, maar ook producent van diverse singles. Zijn eerste single ‘Show me’ werd uitgebracht in 2017 en werd een bescheiden hitje in Indonesië, Griekenland en Rusland. Al snel volgde een tweede single in 2018; ‘Can’t hold us down’ die een top 50 notering mocht noteren in Australië, Indonesië en Griekenland en werd getipt als “best newcomer” in de DDJ charts in Duitsland.

Na een korte pauze heeft DJ Dutch nog enkele singles uitgebracht via Nimi Recordings Amsterdam in 2021 en 2022.

Wat ooit begon met een grapje op een locatie op de Korenmarkt in Arnhem, groeide uit tot een klinkende DJ carrière, waarbij hij meer dan 120 boekingen op jaarbasis verzorgd door Nederland en zelfs daarbuiten. Meer weten? Neem dan zeker even contact op!